HTML

... a Bayern-blog


Minden, ami egy
Bayern-szurkolóból kikívánkozik

Utolsó kommentek

Linkblog



Ha te is szívesen osztanád az észt, akkor jelentkezz szerzőnek.

borgatya@index.hu

EB 2008 - Börgatyasok föszerepben

2008.07.03. 17:15 Basti.

Kerdes: melyik volt az az europai klubcsapat, mely holtversenyben a mäsodik legtöbb jätekost adta az EB-re, es amelynek jätekosai a legtöbb golt rugtäk a tornän?... Nanä, hogy a Bayern. A bajor kluboriäs spilerei azonban nemcsak a golgyärtäs területen alkottak maradandot, hanem  a välogatottjukat is a hätukon cipeltek. Läsd peldakent a Nationalelfet, melyet egyenesen a bajor különitmeny vitte a döntöbe. - De erröl kesöbb.

Jön a bizonyitvänyosztäs....

A francia legio

Van egy ilyen mondäs, "hogy sörre bor bärmikor". Na ez most nem jött be, kerdezzük csak meg Riberyt (5). A Bundesliga hätvedek verejtekenek forräsa valoszinüleg a pokolba kivänja azt a percet, amikor elfogadta Domenech behivojät. Nem eleg, hogy a mäleszäju Henryval es tärsaival felällo, az elmult 10 ev talän leggyengebb gall välogatottjäban kellett volna Zidanet jätszania, de meg räadäsul le is amortizälta magät min. 2 honapra. Ugy lätszik Allah valamiert megharagudothatott rä - talän kihagyott egy imät - mindenestre a hösi serülesig az egytlen epkezläb focista volt csapatäban...igy abszolute 5-ös.
  Na, de ne feledkezzünk meg a mäsik francia bajorrol sem, hisz Wilyy Sagnol (2) barätunk is ott volt a pälyän, csak eppen az egyetlen golpasszän kivül semmi pozitivat nem mutatott fel. (ergo hozta a csapattärsak nivojät) S, hogy miert nem az arsenalos Sagna jätszott a posztjän azt csak maga Domenech föcsillagäsz tudhatja. (Akinek egyebkent mär elezik  a guillotine-t Pärizs föteren)

Olasz front

Luca Toni (1) eleg komoly kognitiv disszonanciät okozott szämunkra, mert ugyebär rendületlenül szurkoltunk neki, hogy legaläbb egy nyanvadtgolt löjjön, de meg veletlenül sem szerettük volna, hogy a digok tul messzire jussanak. Utobbi bejött, elöbbi nem...valamit valamiert :). A "Toninak nem ez volt elete tornäja" cimü szakmai meglätäs nem spanyolviasz kategoria, de azert leirom, hätha megis valakinek nem tünt volna fel. Mig a Bayernben a hätärol is bepattant a labda, addig itt minden helyzetet - mär ha egyältalän volt olyanja - sikeresen eltökölt. Söt, egy esetben olyan pazar modon lopta le Grosso läbärol a labdät, hogy rögtönibe bünbakkä kiältatott a csizmän. Persze mi jol tudjuk, hogy a buko hätterben a digok kamujäteka leledzik, nem pedig Toni rossz formäja... de hät bünbak mindig is kellett. Egy azonban biztos: az Azzurri es a Bayern közötti különbseget Toni golokon lehet zongoräzni.

A török vendegmunkäs

A jo Hamit ugy tünik remekül kiheverte a läbtörest, mert egy igaz tip-top Altintopot (5) läthattunk a ZEB-en. Bär, most nem prezentälta, hogy kell eltalälni a labdät ugy igazän istenesen allahosan, de azert leosztott pär golpaszt, s a közeppälyän is diktälta az iramot. Csak remelni tudjuk, hogy Klinsmann lätta a center közeppälyäskent eloadott Leistungjät, es a következö szezonra meglep minket egy van Bommel->stabil kispad / Altintop->stabil kezdö variäcioval.

Nationalelf

Hovä lenne ez a nemet välogatott a Bayern nelkül? Ugyanis az önbecsüles teren eleg jol eleresztett ex-bajor cselszkis goljän kivül egytöl egyig a börgatya hü hordozoi lödöstek a golokat Germänia szämära.  Ugy äm: A bajor különitmeny gyöztes mentalitäs nelkül itt bizony mär csoportbol is kizugtak volna Löwek, a döntöbejutäsrol nem is beszelve. Na de nezzük csak meg nev szerint, hogy ki mit adott a közösbe:

A Lukas (4) gyerek, aki Bayern meccsein tucatszämra örvendeztetette meg labdäival a legfelsö karejban helyet foglalokat - mit ad Isten - a fekete-feher mezben egyszeriben a hibäzni keptelen emberre vältozott. Ha büntetön belül összefutott a lasztival, azt kimeletlenül bezuzta az eppen aktuälis sarokba. (Az biztos, hogy nem egy nagy cselgep a sräc, de ha sallangmentes bikäkrol van szo, akkor abban ö a CeRonaldo) Meg az sem zavarta meg a hazäjäban többszörösen kitagadott polläkot - akitöl meg a nemletezö lengyel utlevelet is elakarta venni valmelyik eszleny politikus - hogy a buskepü Jogi a vonal melle szämüzte zsenijet. S bär a vedekezes teren "akadtak" gondok (ez näla munkaköri leiräson kivüli feladat) azert a 3 gol es 2 golpassz önmagaert beszel. Meg az EB-välogatottba is sikerült magät bejätszania... Kär, hogy ez tällentum, csak ketevente, s akkor is csak nyäron jön elö näla.

A büvös päros mäsik tagja, a Basti(4) ezzel szemben csunyän beragadt a rajtnäl. Egyreszt a Fritz nevü bremai robot elorozta elöle a kezdöt, mäsreszt pedig a horvät jätszopajtäsnak bevitt iponnal sikersen kivivta magänak a "hülyegyerek" titulust. A Schweini azonban nem olyan embör, akit csak ugy nyugodni hagyna a fene nagy lelkiismerete, igy hät vezekles utän jött a jovätetel. Azt nem igazän lehet tudni hogy - a RedBullon tulmenöen - mi adott neki szärnyakat ; a kancellär melyen szänto szavai ("engedj a sötet oldal kisertesenek!" "Jätssz olyan jol mint 2006-ban!") vagy az uj baratnö ältal beigert esetleges jutalom , de hatott. S 2006 utän ismet ezeken a szerencsetlen Portugälokon csattant a jelelegi nemet futballisten ostora. (Most mär fix, hogy a Schweinsteiger nev mint valamilyen csunya-gonosz artoszellem neve vonul be a luzitän mondakörbe.) Pedig az igaz zsenijet nem is ellenük, hanem Allah seregeivel szemben villantotta meg. A meltän emelekezetes pörditeses golja az EB egyik legszabb talälata volt... Vajon miert nem megy ez piros-feherben?

A harmadik kiemelkedö jätekos ki mäs is lenne, mint Philipp Lahm (4). A Nationalelf egyetlen valamire valo vilägkalsszis hätvedje ismet hozta a töle mär jol megszokott magas szinvonalu jätekot. A bizonyitväny azonban megsem makulälatlan. A ket ordas hibaja sajna ket goljäaäba fäjt a Nationalelfnek, s bär az elsöt meg pazarul korrigälta, a mäsodik mär sorsdöntönek bizonyult. (Bär ez utobbihoz termeszetesen  Lehmann hathatos közremüködese is szüksegeltetett) ... Szörös szivüek vagyunk, nem tudunk jelest adni, meg akkor sem ha a kicker olvasoi szerint ö volt az Eb legjobb nemet jätekosa.

Kloserol (3) nem igazän tudunk odäkat zengeni. Ö meg mindig az a  derek nemet munkäsembör, aki läthatatlanul daräl a mezönyben, es olykor-olykor betaläl.  A 2 fejesgolja olyan, mint mäsnak a lelegzetveltel, termeszetes. Älmäbol felebresztve is tulugordja bärmelyik 1.90 alatti vedöt, csak legyen aki a fejere iveli a jätekszert. Összesitve: sok robot, tartosan rossz forma-> erdemjegy: közepes

Marcell Jansenröl (2) nem äll szändekunkban sokat ertekezni, reven hogy markansan mellekszereplöjeve vält a nyäri esemenyeknek. Tudniillik, egy ällitolagos serüles utän mär csak az idöhuzo tatktikai csere szerepet osztottäk rä. Ennek oka pedig a horvätok elleni irgalmatlan betlijeben gyökerezik, ahol Srnaek ugy meghintäztattäk, hogy azt is elfelejtette fiu-e vagy läny. Eredmeny: berelt hely a  kispadon..... Neki sem ez volt elete tornäja; objektiv kettes.

S, hogy ne erje szo a häz elejet, vegül emlitsük meg Tim Borowskit is, a jövöbeli közeppälyäs äszunkat MUHAHA. Vele kapcsolatban semmi negativ eszrevetelünk nincs, a reä osztott feladatott maradektalanul ellätta. Arra az 5 percre. Csillagos ötös :))

..es ezzel vegire is ertünk a sornak....Ha bärmifele gyanuja is merülne fel a pofära osztälyozäsnak, az csakis a veletlen müve. :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borgatya.blog.hu/api/trackback/id/tr86551693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bezuhov. 2008.07.09. 17:23:48

Toninal a jegenye talan tul szigru..nemde?

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.07.14. 09:55:03

Talän ha nem az Azzurriban jätszana ..akkor esetleg meg 3-as is lehetett volna ;))
süti beállítások módosítása