HTML

... a Bayern-blog


Minden, ami egy
Bayern-szurkolóból kikívánkozik

Utolsó kommentek

Linkblog



Ha te is szívesen osztanád az észt, akkor jelentkezz szerzőnek.

borgatya@index.hu

A majdnem tökéletes szezon

2008.05.25. 10:22 Basti.


Most, hogy már vége a szezonnak, és a csapat Ázsiában haknizik (lóvét gyűjtvén a nyári sztárigazolásra) nincs más dolgunk, mint hogy mérlegre tegyük a 2007/08-as idényt. 

Semmi kétség: Az egészen meggyőző erődemonstrációval egybekötött Liga Kupa győzelem (ami után már húzták is a vészharangott németben.. nem véletlen), a 10 pontos előnnyel behúzott bajnoki cím, a legkevesebb kapott gól rekordja, Toni gólkirályi címe és persze a DFB Kupa elhódítása több, mint imponáló mérleg. A tavalyi szezon csúfos leszereplését kétség kívül korrigálta a csapat. Mi az hogy!? Nagyon is! Ráadásul, az idény elején kifejezetten képernyőhöz bilincselő, attraktív játékot mutattak Hitzfeld fiai. Szóval az elmúlt évek egyik legjobb szezonját láthattuk - még ha a vége felé egy kicsit el is laposodott.

DE azért egy tüske mégis csak nyomhatja a bőrgatyások szurkereinek lelkét. (az enyémet feltétlen) A nemzetközi színtéren bakapott óriási maflásra gondolok, természetesen. Arra, ahogy a ruszki sporttársak feltörlöték velünk az UEFA Kupa padlóját. 

Persze nem érdemes telhetetlennek lenni, elvégre bajnokok és Német Kupa győztesek vagyunk... ez igaz. Hoeneß pajtás is ezt mondotta (vöröslő fejjel)  a szentpétervári lyukrafutás után...szóval fogadjunk szót neki! ...de, ettől még nem felejtődik el a 0:4.

De ha már bajnoki cím, akkor azt se tagadjuk, hogya 70 millás ráncfelvarráson átesett Bayernnek szinte a kezére játszották a tálat a kutyaütő "vetélytársak". A Bréma valószínűleg nem  tudta kiheverni az éveleji fenyítését, Schalke energiáit pedig a pazar BL szereplésük emészthette fel,  a Hamburg pedig mégannyira sem bírta a tempót. Ergó, annyit hibázhatott a Bayern, amennyit akart, az "üldőzőboj" két kézzel szórta  a pontokat, vörös szőnyeget terítve nekünk  a Salátástálhoz. (Köszönjük szépen! Bár nélkületek is meg lett volna. Ez fix, mint a havi törlesztőrészleg)

Éppen ezért az igazán nagy dolog mégis csak a régóta óhajtott - a már évek óta megénekelt -  nemzetközi kupagyőzelem lett volna... még ha az "csak" egy UEFA Kupa is. Az zsírúj, bivalyerős kerettől pedig joggal várhattuk a győzelmet. Arról nem is beszélve, hogy Hitzfeld és Kahn utolsó szezonjára mindenképp dukált volna egy nemzetközi trófea. ..hogy a macska rúgja meg!

Talán éppen ezen hatalmas elvárások miatt volt olyan mellbevágó a pétervári mészárlás. Egy Bayern München azért nem minden nap kap 4 gólt, főleg nem egy orosz csapattól. (btw.: Ez min. egy 1000 wattos égő a Bayern történelmében) S ha ehhez hozzáveszük, hogy az szezonelejei nyálcsorgatós szuperfociból az év végére labdagyömöszölős sablonplay lett, még inkább keserű a szőlő sör.... bármennyire is abszurdul hat a "keserű" szó eme szezon kapcsán. De most őszintén! Biztos volt olyan (rajtam kívül), akinek a bajnoki cím ünneplése, és a két gigászi egyéniség (Herr General és Oli) könnyes búcsja mellett eszébe ötlött, hogy "áhh, de jó lett volna az UEFÁT is behúzni, úgy lett volna az igazi" Nemdebárugye??

Mindazonáltal, mégis csak marhaság egy ilyen idény után a szőrszálnak módszeres hasogatása. Főleg ha mondjuk Ribéry cseleire, a Bremen kétfelvonásos porbatiprására, s a nem kevés ultraizgalmas kupameccsre gondolok...számos nagyszerű pillanat volt, ehhez  kétség sem fér.
S ne feledjük: Ez egy új csapat, még nincs egyéves... így hát balgaság volt tőlük rögtön világmegváltást várni. (pedig akár össze is jöhetett volna) A jó bornak is érni kell. S lássuk be! A Zenit már régebbóta állhatott a hordóban. (Csak adná a magasságos jaó Isten, hogy jövőre összefuthassunk velük a BL-ben!)

Egy szó, mint száz: Az "akinek semmi sem elég jó" szurkoló most hamut szór fejére, s egy kövér könnycseppet szétmorzsolva csak annyit mond: Bravó! Szép volt fijúkkk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borgatya.blog.hu/api/trackback/id/tr63486307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása